Hoge plinten

Hoge plinten zijn één van de opties waar je voor kunt kiezen ter afwerking van jouw vloer. Plinten hebben een flinke impact op de algehele uitstraling van je nieuwe vloer. Bij Groot in Vloeren ontdek je hoge plinten in allerlei soorten en maten.
 • Filters

  Reset filter
 • Geschikt voor:

 • Toplaag in mm

 • Dikte

 • Kleur

 • Aanbiedingen

 • Soort vloerkleed

 • Planklengte

 • V-groef?

 • Slijtklasse

 • Merk

 • Poolhoogte

Filters
content.image.alt

Wat zijn hoge plinten?

De naam geeft het al weg: hoge plinten zijn hoger in vergelijking met standaard plinten. Waar de gemiddelde hoogte van een standaard plint tussen de 4.5 en 7 cm ligt, hebben hoge plinten al snel een hoogte van 9, 12 of 14 cm. Met deze soort plinten kun je naden en kieren verbergen, maar hoge plinten vallen extra op door hun decoratieve kwaliteiten. Deze plinten zijn meestal gemaakt van hout, MDF of PVC. Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen, stijlen, kleuren en afwerkingen.

Voordelen van hoge plinten

Door de hoogte hebben deze plinten een grotere impact op de uitstraling van je vloer. Ze kunnen zelfs de gehele look van een vertrek veranderen. Hoge plinten zorgen ervoor dat muren langer lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Ideaal voor kleinere vertrekken of ruimtes met lage plafonds, maar deze plinten misstaan zeker niet als accent binnen een ruimer vertrek. Bovendien zorgt de hogere hoogte ervoor dat muren van extra bescherming zijn voorzien aan de onderzijde.

In vergelijking met andere varianten, bijvoorbeeld plakplinten, zijn hoge plinten beter in het verbergen van kabels en draden. Hierdoor ziet een vertrek er opgeruimder uit. Dankzij de ruime keuze passen hogere plinten bij verschillende soorten interieurs. Voor moderne interieurs zijn er gladde plinten, terwijl je voor klassieke interieurs eerder een sierlijke hoge plint zou kiezen. Voor een industrieel interieur kies je een robuustere plint.

Hoge plinten kleuren

Hoge plinten zijn in diverse kleuren verkrijgbaar binnen onze webshop. Hoge plinten in het wit zijn een populaire optie. De neutrale uitstraling van de witte kleur zorgt ervoor dat de plint past binnen verschillende interieurstijlen. Witte plinten zijn tijdloos. Bovendien draagt de witte tint eraan bij dat een vertrek er optisch ruimer uitziet. Vooral in kleinere ruimtes is dit effect sterk. Je kunt diverse kleurcombinaties maken. Andere populaire kleuropties zijn grijs, beige, bruin, blank, crème en antraciet. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden qua uitstraling: marmer, eiken, gekalkt, geborsteld, grenen, rustiek, antiek, geschraapt en meer.

Hoge plinten bestellen bij Groot in Vloeren

Hoge plinten zijn in allerlei varianten verkrijgbaar bij Groot in Vloeren. Wij zorgen ervoor dat jij een vloer kunt samenstellen waar je 100% tevreden over zult zijn. Bovendien ben je bij ons gegarandeerd van de laagste prijs, levering in twee tot drie werkdagen. Weet je niet zeker wat de beste hoge plint voor jouw vloer is? Je kunt altijd bij ons terecht voor advies. Ontdek nu de mogelijkheden en bestel jouw hoge plinten bij ons.