Gelakte plinten

Gelakte plinten zorgen voor een fraaie overgang tussen vloer en wand. Deze soort plinten zijn in diverse kleuren en afmetingen verkrijgbaar en je hebt de keuze uit verschillende profielen. Of je nu kiest voor laminaat, PVC of een houten vloer, bij ons ontdek je hoogwaardige gelakte plinten die perfect bij je vloer passen.
 • Filters

  Reset filter
 • Ondervloer voor:

 • Toplaag in mm

 • Dikte

 • Kleur

 • Aanbiedingen

 • Soort vloerkleed

 • Planklengte

 • V-groef?

 • Slijtklasse

 • Merk

 • Poolhoogte

Filters
content.image.alt

Wat zijn gelakte plinten?

Gelakte plinten zijn, zoals de naam al verraadt, plinten die behandeld zijn met een laagje lak. Hierdoor zijn deze plinten voorzien van een mooie afwerking. De laklaag heeft niet alleen een decoratieve functie, want het voorziet de plint tegelijkertijd van bescherming. De kans op beschadigingen is kleiner, waardoor je plinten langer meegaan. Dit maakt het tot een duurzame optie. Bovendien is deze laklaag glad, wat zorgt voor een strakke uitstraling en het gemakkelijker maakt om de plint schoon te maken.

Net zoals bij standaard plinten het geval is, is het een fluitje van een cent om gelakte plinten te installeren. Zelfs onervaren doe-het-zelvers kunnen dit zelf doen. Daarnaast profiteer je van de voordelen die sowieso gepaard gaan met het plaatsen van plinten. Een gelakte plint bedekt kieren tussen muur en vloer, beschermt de wand tegen beschadigingen en heeft een decoratieve functie.

Verschillende kleuren gelakte plinten

Het mooie aan gelakte plinten bestellen via onze webshop is dat je de keuze hebt uit gelakte plinten in diverse kleuren. Wit is de meest voorkomende kleur voor deze soort plinten. Dit komt doordat wit een neutrale tint is die gemakkelijk gecombineerd kan worden met andere kleuren en verschillende materialen. Wit doet het goed in combinatie met lichte, neutrale of uitgesproken kleuren. Daarnaast kan gekozen worden voor een contrast door wit gelakte plinten te combineren met een donkere vloer. Deze lichte kleur geeft de plinten een frisse uitstraling. Bovendien zorgen witte kleuren ervoor dat een vertrek er optisch ruimer uitziet.

Wit gelakte plinten zijn in meerdere varianten verkrijgbaar. Een populaire optie is RAL 9010, ook wel bekend als zuiver wit. Alhoewel zuiver wit de naam is van deze kleur, is het een gebroken wit. Het is bijna spierwit, maar niet helemaal. Naast plinten is deze tint een populaire optie voor muren en plafonds. Naast RAL 9010 is RAL 9016 een veel gekozen kleur voor gelakte plinten. Deze kleur wordt ook wel verkeerswit genoemd. Wil je juist iets totaal anders, dan kun je kiezen voor zwart gelakte plinten. Een populaire optie is RAL 9005 oftewel gitzwart.

Gelakte plinten bestellen bij Groot in Vloeren

Of je nu kiest voor witte gelakte plinten of zwarte gelakte plinten, je bent verzekerd van de scherpste prijzen bij Groot in Vloeren. Je vindt binnen ons uitgebreide aanbod wat je nodig hebt. Je hebt ruim de keuze op het gebied van kleuren, afmetingen en profielen. Zo vind je altijd de gelakte plint die past bij jouw interieur. Gelakte plinten bestellen doe je daarom bij Groot in Vloeren.