Plakplinten

Plakplinten zijn een uitstekende manier om de randen van vloeren af te werken. Vaak worden plakplinten op laminaat gebruikt, maar je kunt deze plinten ook toepassen op parket, PVC of tegels. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen, waardoor deze plinten een toegankelijke optie zijn voor iedereen.
 • Filters

  Reset filter
 • Ondervloer voor:

 • Toplaag in mm

 • Dikte

 • Kleur

 • Aanbiedingen

 • Soort vloerkleed

 • Planklengte

 • V-groef?

 • Slijtklasse

 • Merk

 • Poolhoogte

Filters
content.image.alt

Wat zijn plakplinten?

Plakplinten zijn dunne stroken die vaak van hout of kunststof zijn gemaakt. Deze soort plinten hebben hun naam te danken aan de voorgelijmde strook aan de onderzijde, die voor gebruik nog is afgedekt met een beschermlaag van folie. Na het verwijderen van de folie kun je deze plinten op je vloer plakken. Met behulp van plakplinten kun je de overgang tussen vloer en wand netjes, snel en gemakkelijk afwerken. Op het gebied van plinten is er geen goedkopere optie. Er zijn passende opties voor diverse soorten vloeren en interieurs.

Plakplinten laminaat

Alhoewel plakplinten dus ook op parket, PVC vloeren of tegels kunnen worden toegepast, zie je over het algemeen dat plakplinten op laminaat worden geplaatst. Hiermee werk je de naden en kieren tussen wand en vloer weg. Het is belangrijk dat deze ruimte tussen laminaat en muur blijft, want hierdoor kan de vloer blijven werken. Het laminaat kan uitzetten en inkrimpen zonder dat het schade tot gevolg heeft. Plakplinten voor laminaat kun je door het hele huis plaatsen.

Welke kleuren plakplinten?

Bestel je jouw plakplinten bij Groot in Vloeren, dan heb je de keuze uit een ruim assortiment met veel variatie qua kleur. Plakplinten in het wit zijn een populaire optie. Door de neutrale uitstraling passen ze bij diverse materialen en kunnen ze uitstekend gecombineerd worden met verschillende kleuren. Plakplinten die wit van kleur zijn geven je vloer een frissere look en bovendien laten dit soort lichte tinten een vloer er optisch ruimer uitzien.

Ook grijs is een veel gekozen kleur. Je hebt de keuze uit diverse varianten van deze neutrale tint, waaronder antraciet plakplinten. Daarnaast zijn er meerdere mogelijkheden qua uitstraling, bijvoorbeeld plinten met een marmer look. Wil je wat anders, dan kun je kiezen voor bruine of beige plakplinten. Je hebt de keuze uit verschillende tinten. Wederom heb je diverse mogelijkheden qua uitstraling, bijvoorbeeld plakplinten met eiken of mahonie look.

Hoe plakplinten plaatsen?

Plakplinten plaats je een week nadat je de vloer hebt gelegd. Dit geeft de vloer de tijd om helemaal uit te zetten. Meet de totale lengte van alle wanden en zorg ervoor dat je over voldoende plinten beschikt. Houd hierbij rekening met een zaagverlies van zo’n 10%. Maak de grond vooraf stof- en vetvrij. Voor het plaatsen maak je de plinten op maat met behulp van een plintenschaar. Hoeken zaag je in verstek. Ga je de plakplinten plaatsen, dan verwijder je de beschermlaag aan de onderzijde. Vervolgens plak je de plint op de vloer. Druk de plint stevig aan. Dit doe je totdat alle muren van plinten zijn voorzien.

Bestel jouw goedkope plakplinten bij Groot in Vloeren

Bij Groot in Vloeren ontdek je de juiste plakplinten voor jouw vloer. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en afwerkingen. Gerookt wit, gestoomd grijs, eiken, marmer, zilver, linnen, mahonie, vintage, naturel en meer: wij hebben het allemaal. Weet je niet zeker welke plakplint het beste bij jouw vloer past? Je kunt altijd bij ons terecht voor advies. Bestel nu jouw plakplinten voor de beste prijs via onze webwinkel.