Na hoeveel jaar een PVC vloer vervangen?

Een PVC vloer leggen is helemaal in op dit moment. Er gaan dan ook verschillende voordelen gepaard met dit materiaal. Zo is een PVC vloer slijtvast, waterbestendig, eenvoudig te onderhouden, geluiddempend, comfortabel om op te lopen, gemakkelijk te installeren, in diverse varianten verkrijgbaar en kan jij een PVC vloer online bestellen in onze webshop tegen aantrekkelijke prijzen. Dankzij de kras- en slijtvastheid en het feit dat ze zwaar belast kunnen worden, behoort een PVC vloer tot de meest duurzame vloersoorten. Maar hoelang gaat een PVC vloer precies mee? Welke factoren hebben hier invloed op? In deze blog gaan we bekijken of PVC vloeren langer meegaan dan andere vloeren, of bij PVC intensief gebruik een rol speelt en wat jij kan verwachten van de garantie op PVC vloeren.

Kan een PVC vloer langer mee dan andere vloeren?

PVC vloeren staan bekend als duurzame vloeren. Gemiddeld gaat een PVC vloer 15 tot 30 jaar mee, waarbij uitschieters naar boven tot de mogelijkheden behoren. Jij zult hier bijzonder lang plezier van hebben, alhoewel er een aantal factoren van invloed zijn op de uiteindelijke levensduur. Hierbij kun jij denken aan de kwaliteit van de vloer, maar dat zit bij ons wel snor. Ook de wijze van leggen, de dikte van de toplaag en de intensiteit van het gebruik hebben hier invloed op. Dit materiaal is waterbestendig, dus PVC waterschade komt haast niet voor.

In vergelijking met andere vloeren behoort PVC tot de duurzaamste materialen voor een vloer. Alleen een vloer van echt hout, voorzien van een toplaag van een hoge kwaliteit, gaat gemiddeld langer mee (40 tot 50 jaar). Andere vloermaterialen zoals vinyl en laminaat zijn minder sterk. Zo zal laminaat bij intensief gebruik sneller slijten. Laminaat vervangen is dan ook sneller nodig dan PVC vervangen. Bovendien kan bij laminaat waterschade ontstaan, terwijl een PVC vloer waterbestendig is.

Intensiteit van gebruikers

Bij PVC is intensief gebruik een bepalende factor met betrekking tot de algehele levensduur van uw vloer. Door de slijtvastheid kan PVC prima zwaar belast worden. Hierdoor is het een goede optie voor drukbezochte ruimtes. Tegelijkertijd zal intensief gebruik er alsnog voor zorgen dat jouw vloer sneller slijt. Dit geldt voor ieder type vloer. Zo zal laminaat bij intensief gebruik ook sneller slijten. Voor ruimtes die intensief gebruikt worden, zoek jij een PVC vloer met een dikkere toplaag die hier beter tegen bestand is. Hiervoor ben jij bij Groot in Vloeren aan het juiste adres.

Wat valt er onder de garantie van PVC vloeren?

Bij Groot in Vloeren krijg jij altijd garantie op jouw PVC vloeren. Het is namelijk een teken aan de wand als jij geen garantie krijgt. Dit betekent over het algemeen dat een PVC vloer niet lang meegaat. Bij ons is garantie op jouw PVC vloer een feit. De exacte duur van de garantie verschilt per product. Gemiddeld ontvang je 10 tot 25 jaar garantie op uw vloer.

Vaak wordt de duur van de garantie bepaald door de toplaag van de PVC vloer. Bij vloeren met een toplaag tussen de 0.3 en 0.55 mm is de garantie gemiddeld 10 tot 25 jaar. Is de toplaag tussen de 0.55 en 0.7 mm, dan is het goed mogelijk dat de garantie langer dan 25 jaar is. Een andere garantie die we jou bieden is de laagste prijsgarantie. Bestel daarom vandaag nog uw PVC vloer bij Groot in Vloeren.