Welke ondervloer past er onder welk soort vloer?

ondervloer

Een goede ondervloer is van belang voor de vloer die jij wilt leggen. Met behulp van een ondervloer plaats jij een laag tussen de ondergrond en de vloer. Dit is van belang voor het egaliseren van oneffenheden in de ondergrond. Een vlakke ondergrond komt de plaatsing van jouw nieuwe vloer ten goede. Je zal hierdoor langer van jouw vloer kunnen genieten. Daarnaast kan een ondervloer warmte isoleren, geluiden dempen, vocht weren en slijtage tegengaan. Hieronder vertellen we jou meer over wat de beste soort ondervloer is voor iedere soort vloer uit ons assortiment. Ook gaan we dieper in op de best isolerende ondervloer. Een ondervloer bestellen doe je bij Groot in Vloeren.

De beste ondervloer voor laminaat

Ondervloeren hebben wij in allerlei soorten en maten. Wat de beste ondervloer voor jouw laminaat is, zal afhangen van of je vloerverwarming heeft of niet. Isolerende ondervloeren hebben als nadeel dat ze de effectiviteit van vloerverwarming ongedaan maken. De vloer laat hierdoor de warmte niet of nauwelijks door. Zoek jij de beste ondervloer die geschikt is voor gebruik op vloerverwarmingen, dan kies je voor deze Black Protector ondervloer. Deze egaliserende ondervloer is dampdicht, geluiddempend, geleidt warmte goed en heeft een dikte van 2 mm.

Heb jij geen vloerverwarming? Dan is dit Isoboard iets voor jou. Deze groene ondervloer plaat is geschikt voor laminaat. Door het gebruik van fijnmazige samengeperste houtvezels is deze ondervloer egaliserend, geluiddempend, isolerend en spanningsvrij. Deze veerkrachtige platen gaan lang mee.

De beste ondervloer voor PVC

Bij een PVC vloer hangt het af van het type PVC of je een ondervloer nodig heeft. Bij plak PVC is een ondervloer bijvoorbeeld niet nodig, omdat dit met speciale lijm op de ondergrond wordt geplakt. Mocht de betonvloer niet glad zijn, dan is het van belang om het te egaliseren. Voor klik PVC is het wel aan te raden om een ondervloer te plaatsen. Je kunt het beste kiezen voor een ondervloer met een lage indruk weerstand. Wil jij geluid isoleren? Dan kies je voor een 10 dB geluiddempende ondervloer.

Best isolerende ondervloer

Ben jij op zoek naar de best isolerende ondervloer, dan raden we het hierboven genoemde Isoboard aan. Deze extra hard geperste platen hebben een bijzonder lage doorlaatbaarheid voor temperatuur vanuit ondergelegen oppervlakken. De kou van bijvoorbeeld een betonnen vloer komt hier niet doorheen. Zo blijft jouw laminaatvloer aangenaam warm. Bovendien draagt een isolerende ondervloer bij aan de algehele isolatie van jouw woning, met lagere energiekosten tot gevolg.

Ondervloer bestellen?

Bij Groot in Vloeren kun jij niet alleen terecht voor PVC of laminaatvloeren, maar ook voor passende ondervloeren. Of je nu wel of geen vloerverwarming heeft, de juiste ondervloer bestellen doe je via onze webshop. Deze ondervloeren vormen de stabiele basis voor een optimale plaatsing van jouw nieuwe vloer. Een ondervloer bestellen gaat gepaard met de laagste prijsgarantie. Daarnaast profiteer jij van een snelle levering en advies op maat. Ook kun jij bij ons terecht voor andere accessoires, bijvoorbeeld plinten. Bestel nu jouw ondervloer bij Groot in Vloeren.