Wat is een PVC vloer en welke soorten zijn er?

PVC vloeren zijn bijzonder populair op dit moment. Misschien overweeg jij ook om een PVC vloer te laten plaatsen. In dat geval ben jij bij Groot in Vloeren aan het juiste adres. Maar waarom is een PVC vloer een interessante optie? In deze blog vertellen we je meer over wat een PVC vloer is en welke soorten PVC vloeren er zijn. Daarnaast gaan we dieper in op de voordelen van PVC en tonen we je of een PVC vloer kan verkleuren of niet.

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is een type vloer die gemaakt is van het materiaal PVC, wat staat voor polyvinylchloride. De vloer bestaat uit diverse lagen kunststof met een toplaag die de vloer van bescherming voorziet. PVC vloeren zijn slijtvast en gaan hierdoor lang mee. Er zijn verschillende motieven mogelijk, waaronder een visgraatmotief. Daarnaast heb jij de keuze op het gebied van de uitstraling van het materiaal, bijvoorbeeld PVC met hout- of betonlook. PVC voelt fijn aan uw voeten aan en is waterbestendig.

Welke soorten PVC vloeren zijn er?

PVC vloeren zijn er in allerlei soorten en maten. Een bekende variant is klik PVC, waarbij de vloer voorzien is van een handig kliksysteem. Hierdoor is de installatie een fluitje van een cent. Een andere optie is plak PVC, waarbij zelfklevende stroken op de ondervloer worden aangebracht. Ook plak PVC is eenvoudig te installeren. Het kan eruitzien als andere materialen, bijvoorbeeld hout of steen.

PVC vloeren kunnen van verschillende motieven voorzien worden. Hierbij kun je denken aan een visgraatmotief, Hongaarse Punt of Weense Punt. Via onze webwinkel is het ook mogelijk om PVC tegels te bestellen. Dit combineert het gemak van een PVC vloer met de uitstraling van stenen tegels. Ook qua dikte van de PVC vloer is er een hoop variatie binnen ons aanbod. Zo vind jij altijd de juiste maat bij ons.

Wat zijn de voordelen van PVC vloeren?

Waarom een PVC vloer? PVC is een slijtvast en duurzaam materiaal. Jij zal hier vele jaren plezier aan beleven. Dit materiaal is waterbestendig en geluiddempend, waardoor het ook een goede keuze is voor appartementen. PVC vloeren zijn eenvoudig te onderhouden en bovendien behoort het tot de milieuvriendelijkere opties van dit moment. Op het gebied van design is veel mogelijk, van een hout- of betonlook tot aan kleuren en patronen. Bovendien zijn PVC vloeren geschikt voor vloerverwarming. Er kan comfortabel op gelopen worden. Deze voordelen maken een PVC vloer tot een logische keuze.

Kan een PVC vloer verkleuren?

Bij PVC vloeren van een goede kwaliteit treedt er niet tot nauwelijks verkleuring op. Bij houten vloeren is er het nadeel dat ze in de loop der jaren te maken krijgen met verkleuring. PVC vloeren staan erom bekend kleurvast te zijn. Hoe beter de kwaliteit van het materiaal, hoe minder verkleuring er op zal treden. Eén van de andere voordelen van een PVC vloer is het feit dat dit materiaal nauwelijks last heeft van de zon, terwijl de zon er wel voor kan zorgen dat jouw houten vloer gaat verkleuren.

Nog een reden waarom een PVC vloer een goed idee is. Bij Groot in Vloeren zijn PVC vloeren in diverse varianten verkrijgbaar. Bestel via onze webshop bijvoorbeeld PVC klikvloeren, PVC plakvloeren of PVC tegels. Ook voor bijpassende ondervloeren kun je bij ons terecht. Ontdek de voordelen van PVC en bestel uw vloer bij ons. Bovendien kun je profiteren van onze PVC legservice.