Verschillende stijlklassen laminaat

Aan variatie geen gebrek binnen het ruime aanbod van Groot in Vloeren. Bij ons heb je de keuze uit diverse stijlklassen op het gebied van laminaat. Een tijdloze uitstraling, vakmanschap en een oogstrelende stijl komen samen in mooie laminaat producten. Ben je benieuwd naar wat er mogelijk is op het gebied van laminaat? Lees dan deze blog, waarbij we onder meer dieper ingaan op houtlook laminaat en betonlook laminaat. Zo ontdek je de ideale stijlklasse voor jouw laminaat.

Traditioneel hout

Houtlook laminaat is één van de populairste opties uit ons assortiment. Houtlook laminaat heeft alle voordelen van hout zonder de nadelen. Het ziet eruit als hout. Met het blote oog is het verschil haast niet zichtbaar. Bovendien is houtlook laminaat vaak voorzien van een voelbare houtstructuur. Ook je voeten zullen het verschil niet merken. Daarnaast ben je veel minder tijd kwijt aan onderhoud. Echt hout zul je jaarlijks moeten onderhouden, bijvoorbeeld door het te oliën, te lakken of met wax te behandelen. Houtlook laminaat beschikt van zichzelf over een lange levensduur, terwijl de prijs voor ieder budget rendabel is.

Houtlook laminaat is in diverse varianten verkrijgbaar. De keuze is ruim op het gebied van design. Voor ieder soort interieur is er passend laminaat te vinden, van modern tot klassiek en van landelijk tot industrieel. De houtlook kan op diverse soorten hout gebaseerd zijn, bijvoorbeeld eiken of grenen. Andere eigenschappen waar je naar kunt kijken zijn de kleur, dikte, slijtklasse, met of zonder V-groef en het merk. Naast de traditionele stroken kun je ook kiezen voor houtlook klik laminaat.

Moderne en abstracte patronen

Onze collectie zit vol met laminaat producten met een eigen karakter. Qua stijl kun je alle kanten op, onder meer doordat het laminaat van verschillende patronen voorzien is. Visgraat laminaat is hier een goed voorbeeld van. Dit chique patroon is al eeuwenlang populair. Het creëert een uniek visueel effect, heeft een tijdloze look, past binnen verschillende interieurstijlen en het laat een ruimte er optisch groter of breder uitzien. De Hongaarse Punt is een andere populaire optie. Het zigzaggende patroon voorziet een ruimte van een unieke en elegante uitstraling. Daarnaast kun je nog kiezen voor een blokmotief.

Tegel en steen effect

Laminaat is in verschillende vormen verkrijgbaar. Naast de standaard stroken kun je ook kiezen voor tegel laminaat. Over het algemeen gaat het hierbij niet om houtlook laminaat in tegelvorm, maar om betonlook laminaat. Zoals de naam al aangeeft, heeft dit laminaat de uitstraling van beton. Het is verbluffend hoeveel dit laminaat op beton lijkt, zonder de hoge kosten en het onderhoud. Beton wordt op realistische wijze nagebootst en voorzien van een authentieke textuur. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en dit laminaat is zowel voor huiselijk als commercieel gebruik geschikt.

Luxe

Wil je de meest chique en luxueuze uitstraling, dan kies je voor ons luxe laminaat. Luxe laminaat behoort tot een hogere prijsklasse, maar daar krijg je veel voor terug: een unieke en oogstrelende look, hogere kwaliteit en een langere levensduur. Laminaat met betonlook staat bekend om zijn luxe uitstraling. Deze Classen – Visio Grande Oiled Slate 56015 is hier een goed voorbeeld van. Maar ook visgraat laminaat heeft een luxe uitstraling. Niet voor niets waren vloeren met visgraat motief eeuwen geleden alleen voor de adel betaalbaar. Gelukkig is dat tegenwoordig wel anders.

Eco vriendelijk en duurzaam

Waar je ook voor kiest, onze vloeren zijn eco vriendelijk en duurzaam. Veel laminaat producten worden gemaakt van gerecyclede materialen. Classen Visio Grande laminaat is hier een uitstekend voorbeeld van. De productie wordt zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. Als het milieu één van je overwegingen is tijdens de aankoop van laminaat, ben je bij Groot in Vloeren aan het juiste adres.