PVC vloeren versus laminaat vloeren, wat is een betere keuze?

Als jij op zoek bent naar een nieuwe vloer, is het goed mogelijk dat je twijfelt tussen een PVC vloer of een laminaat vloer. Dit zijn twee van de meest gekozen vloeren van dit moment. Maar voor welke optie kun jij het beste kiezen? Is er een betere optie? Of zijn er situaties waarin de ene optie beter is dan de andere? In deze blog vertellen we jou meer over PVC vloeren en laminaat vloeren. Hierbij gaan we bij beide vloeren in op de betaalbaarheid. Welke optie kies jij als je op zoek bent naar goedkope vloeren? Daarnaast gaan we dieper in op de duurzaamheid van de twee materialen. Waar kies jij voor als je duurzame vloeren wilt bestellen? Daarnaast vertellen we je meer over het onderhouden van deze vloeren. Tot slot volgt onze eindconclusie. Waar je ook voor kiest, je kunt bij Groot in Vloeren terecht voor zowel laminaat als PVC van een hoge kwaliteit.

Goedkope vloeren

Op zoek naar goedkope vloeren? Over het algemeen is laminaat voor een goedkopere prijs verkrijgbaar in vergelijking met PVC vloeren. Bijkomend voordeel van laminaat is dat je het gemakkelijker zelf kunt plaatsen. Dit levert ook een aangename kostenbesparing op. Tegelijkertijd zijn er ook varianten van PVC die je zelf kunt plaatsen. Bovendien heb jij de optie om gebruik te maken van onze PVC legservice voor een aantrekkelijke prijs.

Al met al is laminaat dus de net iets betere optie als je op zoek bent naar goedkope vloeren. Tegelijkertijd is het wel zo dat dit alleen geldt voor de goedkopere producten. De prijzen van laminaat vloeren versus PVC vloeren zijn nagenoeg gelijk als je kiest voor vloeren van een hoge kwaliteit. Maar omdat laminaat eenvoudiger zelf te plaatsen is, heeft dit materiaal toch een licht voordeel met het oog op uw budget.

Duurzame vloeren

Ben je op zoek naar duurzame vloeren? Sowieso geldt dat de duurzaamheid van zowel laminaat als PVC afhangt van de kwaliteit van de vloer die je aanschaft. Maar kijken we over de gehele linie, dan levert PVC over het algemeen duurzamere vloeren op.

Dit heeft te maken met de kwaliteiten van het materiaal. PVC is zeer krasbestendig, geschikt voor intensief gebruik en voorzien van een PU beschermlaag. Het is toepasbaar in woningen, maar ook geschikt voor commercieel gebruik zoals winkels of kantoren. Bij laminaat is de kwaliteit bepalender voor de duurzaamheid van de vloer. Laminaat van een goede kwaliteit levert, net als PVC, duurzame vloeren op. Maar hetzelfde geldt dus niet voor laminaat vloeren van een lagere kwaliteit.

Onderhoud van de vloeren

Op het gebied van onderhoud is het goed om te weten dat beide soorten vloeren gemakkelijk te onderhouden zijn. Voor beide varianten geldt dat je ze prima schoon kunt houden met behulp van een stofzuiger en een dweil. Zowel PVC vloeren als laminaat vloeren zijn enorm onderhoudsvriendelijk.

Tegelijkertijd is het wel goed om te weten dat PVC beter bestand is tegen vocht dan laminaat. Te lange blootstelling aan water kan ervoor zorgen dat het laminaat krom gaat trekken. Tijdens het dweilen van de vloer zal dit geen problemen opleveren, maar hierdoor is PVC bijvoorbeeld wel een betere optie voor in de badkamer.

Eindconclusie: laminaat vloeren of PVC vloeren

Laminaat vloeren en PVC vloeren zijn beide goede opties voor jouw vloer. Zoek jij goedkope vloeren, dan is laminaat de betere optie voor jouw budget. Tegelijkertijd ontdek je binnen onze webshop ook PVC vloeren tegen aantrekkelijke prijzen. PVC scoort beter op het gebied van duurzaamheid, maar ook laminaat van een hoge kwaliteit gaat lang mee. Over de kwaliteit hoef je zich geen zorgen te maken bij Groot in Vloeren.

PVC is de beste optie voor in de badkamer, omdat het beter bestand is tegen vocht. PVC geleidt warmte iets beter, waardoor het een aantrekkelijkere optie is voor ruimtes met vloerverwarming. Maar in principe is ook laminaat geschikt voor vloerverwarmingen. Laminaat heeft een mooiere uitstraling, omdat het beter het uiterlijk van hout benadert. PVC vloeren zijn te egaal om de structuur van hout na te kunnen bootsen. Zowel PVC als laminaat bestel jij voor de laagste prijs bij Groot in Vloeren.